Stort program under Ölands filmvecka

Under en hel vecka kommer Öland, från norr till söder, att fyllas av film i alla former. Det kommer att visas film, göras film, diskuteras film och ses på film.
Publicerad 11 februari 2020 • Uppdaterad 12 februari 2020
empty conference,theater or cinema hall with rows of red seats
empty conference,theater or cinema hall with rows of red seats

Ölands filmvecka startar den 18 februari med en invigning på Borgholms bio, som i år firar 100 år. Det var handelsmannen Einar Andersson som byggde biografen som blev klar våren 1920. I samband med invigningen visas filmen ”Så minns vi Einar Andersson” från 2004.

Bio Aulan, Skansenskolans Aula i Mörbylånga visar ett flertalet filmer under veckan, likaså Folkan Biograf i Borgholm och CentrumBio Löttorp.

På Borgholms bibliotek kommer Sven Ekberg och Kåre Persson berätta om, och visa delar av, dokumentärfilmen om turismen på Öland.

På Kulturskolan i Borgholm kommer man att kunna lära sig att göra animation/stopmotion-filmer. Det är bara lite av vad som erbjuds under veckan. Klicka på länken nedan för att ta del av hela programmet.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.