Stort tryck på 1177: ”Galet mycket”

Oron för coronaviruset är stor vilket i sin tur har gjort att sjukvårdsrådgivningen 1177 har fått en ökad belastning. Medelväntetiden för ett samtal till 1177 har ökat med cirka 20 minuter.
– Vi har jättemycket coronafrågor just nu. Vi har en jättehög belastning på telefonen. Det är galet mycket kan jag säga, säger Marlene Henningsson, verksamhetschef för 1177 i Region Kalmar.
Publicerad 3 mars 2020
Foto: Thomas B.- Pixabay

Just nu har det konstaterats över 20 fall av coronaviruset i Sverige vilket gör att både oron och samtalen till 1177 ökar.

– Vi försöker få in extra personal och bemanna upp oss så gott det går utan att belasta personalen allt för mycket såklart. Vi ser att medelväntetiden ligger mellan 30-40 minuter på vardagar, där vi egentligen brukar ligga på 10-15 minuter, säger Marlene Henningsson, verksamhetschef för 1177 i Region Kalmar.

Många personer ringer till sjukvårdsupplysningen trots att de inte har några symptom alls.

– Det är en väldig bredd på frågorna. Det är allt ifrån om man får hämta ut ett paket som skickats från Kina till att man har kraftiga symptom. Har man symptom ska man såklart ringa oss på 1177, men är man orolig eller har allmänna frågor så ska man ringa det nationella informationsnumret 113 13 eller gå in på Folkhälsomyndigheten.se.

– Samtidigt som det är mycket coronafrågor är vi fortfarande sjuka. Andra som ringer behöver vi också hjälpa, vi behöver hjälpa rätt person.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.