Annons

Succé när campingen anpassade incheckning efter corona

På fredagen drog Saxnäs camping på Öland igång med ett nytt incheckningssystem med anledning av den rådande pandemin. Campinggästerna fick checka in utomhus genom att hämta upp kuvert med allt som behövs.
Publicerad 17 april 2020
Foto: Privat

– Det har funkat skitbra. Det är helt enkelt så att receptionen har förberett sig i förväg. Vi har lagt nycklar, passerkort och inte minst coronainformation i kuvert som vi sedan lagt i lådor. Vi har byggt upp en liten borg kan man kalla det för. Sedan får man komma fram och hämta sitt kuvert. Vi har stått utomhus, hälsat välkomna och svarat på frågor, säger Lasse Sörensson, ägare av Saxnäs camping.

Det nya incheckningssystemet har fungerat smidigt och kan bli ett permanent inslag på campingen.

Annons

– Det kommer att bli en favorit i repris. Vi har haft 35 incheckningar på mindre än en timme, det är jäkligt starkt. Sen får vi lite efterarbete med att checka in i datorn, men det går snabbt.

Hur ser det ut med gäster för er del i vår och sommar?

– På våren har vi lite avbokningar med tanke på läget, men ju längre in i sommaren vi kommer är det ungefär som i fjol. Vi kommer märka av hur det ser ut i slutet på april och i slutet på maj. När alla fakturor förfaller för de stora semestermånaderna, det är då vi kommer att märka av effekterna. Det är klart att många väntar med att betala sina fakturor och det har de fått ok från oss att göra.

Hur har er verksamhet ändrats i och med coronapandemin?

– Vi har dels ändrat våra städrutiner och anpassar dem efter coronaviruset. Bland annat desinficerar vi alla allmänna ytor flera gånger per dag. Sen arbetar vi mycket med att hålla avstånd till varandra och ge mycket information. Det handlar om att alla måste hjälpas åt, då ska det nog inte vara några problem.

– Vi får se vad som händer framöver med alla event. Vi har de flesta eventen utomhus men om det fortfarande är max 50 personer som får samlas faller även många event hos oss. Men det hoppas och tror jag folk har förståelse för. Man får bara gilla läget, det är en allvarlig situation, det ska man inte sticka under stol med.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons