GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tennisen tillbaka på gatan igen

– Det var ju så här tennis spelades när en annan var liten, konstaterar Carl Enlund, tränare i Kalmar Tennisklubb.
I eftermiddag var han och kollegan Belma Tatarevic på Kalmarsundsskolans multiarena för att locka fler barn och ungdomar att spela tennis genom tennisförbundets koncept ”Tennis på gatan”.
KALMAR • Publicerad 6 maj 2020
Kalmar Tennisklubb besöker multiarenan vid Kalmarsundsskolan varje onsdag eftermiddag under maj och juni.
Kalmar Tennisklubb besöker multiarenan vid Kalmarsundsskolan varje onsdag eftermiddag under maj och juni.Foto: Sara Jonasson

Carl Enlund, tränare på Kalmar Tennisklubb, är tillbaka på platsen där allt började för hans egen del.

– Där borta på det som är fotbollsplan idag spelade jag tennis för första gången, berättar Carl och pekar en bit från där vi står.

Då fanns där fyra asfaltsbanor som idag har fått stå tillbaka till fördel för fotboll, basket och andra idrottsbanor. Men med projektet ”Tennis på gatan” vill Svenska Tennisförbundet nu locka barn och ungdomar till tennisporten och ge fler möjlighet att prova på och lära sig mer teknik.

– Det här var väldigt roligt och kul. VI har spelat lite smått tidigare, men aldrig tränat tennis. Vi kommer hit fler gånger, säger tjejerna Evelina, Leona och Ariana.

Kompisarna Theo Elmgren och Vide Edsenius Strömbäck var först på plats när det var premiär för Tennis på gatan.

– Vi har spelat tennis några gånger tidigare. Det är kul, vi skulle nog spela mer tennis om inte det krockade med våra andra idrotter hockey och fotboll, säger killarna.

För tennistränarna Carl Enlund och Belma Tatarevic var premiärdagen lyckad.

– Vi skulle behövt fler banor ju, det är jättekul! konstaterar Carl strax efter att spelet kommit igång.

För Ledion var det första gången han spelade tennis utomhus.

– Jag har spelat på gympan någon gång tidigare, men det var roligare utomhus. Det här var jättebra och kul.

Kalmar Tennisklubb hoppas att konceptet på längre sikt kan utvecklas till att besöka fler orter längre ut från Kalmar.

– Vår förhoppning är att locka in fler till tennisen men också till föreningslivet. Många kanske har svårt att komma till tennisklubben och då kommer vi till de istället genom det här konceptet.

bild 1/8
Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.