Tove Alexandersson vann Jerringpriset

Publicerad 28 januari 2020
Orienteraren, skidorienteraren och världsmästaren Tove Alexandersson vann Radiosportens Jerringpris 2019.
Orienteraren, skidorienteraren och världsmästaren Tove Alexandersson vann Radiosportens Jerringpris 2019.Foto: Mikael Grönberg/Sveriges Radio

Orienteraren, skidorienteraren och världsmästaren Tove Alexandersson fick ta emot Radiosportens Jerringpris 2019. Tove Alexandersson är rankad etta i världen i orientering och skidorientering och röstades fram av svenska folket för 2019 års främsta idrottsprestation.

Priset delades ut på Idrottsgalan i Globen på måndagskvällen den 27 januari av HKH Prins Carl Philip och Radiosportens Bengt Skött.

Orienteraren, skidorienteraren och världsmästaren Tove Alexandersson vann Radiosportens Jerringpris 2019. Tove Alexandersson rankas som nummer ett i världen i orientering och skidorientering och röstades fram av svenska folket för 2019 års främsta idrottsprestation. Radiosportens Jerringpris delades ut på Idrottsgalan i Globen den 27 januari av HKH Prins Carl Philip och Radiosportens Bengt Skött.

Resultat Radiosportens Jerringpris 2019

Totalt antal röstande (från början till slut): 502 497

1. Tove Alexandersson, orientering, totalt antal röster: 215 405

2. Stina Nilsson, skidor, totalt antal röster: 158 389

3. Daniel Ståhl, friidrott, totalt antal röster: 73 941

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.