Annons

Tre bekräftat smittade inom socialförvaltningens verksamheter

På fredagen meddelar Borgholms kommun att det är totalt tre stycken personer med bekräftad covid-19-infektion inom socialförvaltningens verksamheter.
Publicerad 15 maj 2020
Foto: Victor Cap

Två av dessa personer vårdas på sjukhus, där smittan bekräftats, och den tredje vårdas i sitt egna hem. Nu arbetar ett begränsat antal personal hos den smittade och de använder skyddsutrustning i enlighet med gällande riktlinjer.

Annons

Det finns än så länge ingen bekräftad smitta inom kommunens omsorgsboenden. Evakueringsboendet är färdigt att öppnas när behov finns.

Enligt kommunens prognosen kan det bli en brist på handskar i slutet av sommaren, även på global nivå. Nu vädjar Christina Bengtsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska, till verksamheten att endast använda handskar i enlighet med riktlinjer och när det är nödvändigt samt att undvika ett överanvändande. Övrigt material finns på lager.

– Jag ber också övriga kommunala verksamheter gå igenom förråd för att se om det finns lager av handskar som kan ges till omsorgen, allt för att säkerställa att vi har ett lager, säger Christina Bengtsson, i ett pressmeddelande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons