Annons

Två nya dödsfall i länet – en utan någon känd underliggande sjukdom

Ytterligare två personer har avlidit i covid-19 i länet. Det rör sig om två män som båda har vårdats på Länssjukhuset i Kalmar.
Publicerad 6 april 2020
Foto: Kennerth Kullman / Mostphotos

Det ena fallet gäller en multisjuk man i 75-årsåldern, det andra en man i 55-årsåldern som vårdades på intensivvårdsavdelningen.

– Den yngre mannen var vad vi vet fullt frisk utan någon underliggande sjukdom. Detta visar att även om det är ovanligt kan covid-19 vara en allvarlig sjukdom för personer som inte tillhör någon känd riskgrupp, säger chefläkare Gunhild Nordesjö Haglund vid Länssjukhuset i Kalmar i ett pressmeddelande.

Annons

Båda dödsfallen är de första inom slutenvården i länet. De tidigare dödsfallen som rapporterats har skett på ett särskilt boende där personerna har varit äldre och fysiskt sköra.

Totalt har 55 personer bekräftats smittade i länet. På måndagen vårdades 23 personer vid länets sjukhus, varav tre personer på intensivvårdsavdelningen. 22 av dessa är inlagda på Länssjukhuset i Kalmar. En person vårdas på Västerviks sjukhus.

Fem personer har avlidit i covid-19 i länet. Tre av dem var bekräftat smittade och två hade tydliga symtom på covid-19.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons