unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Filmtipset

Utmanande och experimentell skräck

Foto: Amazon Prime Video

Suspiria (Film, Amazon Prime Video)

70-talets regniga betong-Berlin möter surrealistiska dansnummer möter tyska hösten möter befriande galna skräckscener. Att förklara Luca Guadagninos nytolkning av kultskräckisen "Suspiria" är en omöjlighet och ord som esoterisk, flippad och utmanande räcker inte till på långa vägar. Jag förundras fortfarande över hur Guadagnino så självsäkert överträffade Dario Argento på precis alla plan (musik och foto inräknat).

Originalet var en stiluppvisning, den här versionen adderar djup och intellekt som borde göra vår tids skräckmästare gröna av avund. Kommentarer kring fascism, moderskap, trauma och förtryckta känslor mixas ihop med ett smörgåsbord av vackra groteskerier och en otrolig trippelprestation signerad Tilda Swinton.

Läs mer