Annons

Utökad samverkan mellan räddningstjänsterna i södra länet

Från och med 4 maj inleds en utökad samverkan gällande framförallt ledningspersonal inom de olika räddningstjänsterna i Södra Kalmar län.
Publicerad 28 april 2020
Foto: Michael Erhardsson / Mostphotos

Det nya samverkansområdet kommer att benämnas som Räddningsregion södra Kalmar län. Aktörerna som ingår är Räddningstjänsten Öland, Kalmar Brandkår, Räddningstjänsten Nybro och Räddningstjänstförbundet Emmaboda-Torsås.

Det innebär att det kommer att ske en del förändringar inom räddningstjänsterna. Istället för tre räddningschefer kommer det att bli en gemensam och en ny funktion i form av en insatschef i beredskap kommer att tillsättas. Precis som tidigare kommer det att finnas tre yttre befäl. I samband med detta kommer funktionen Räddningschef i beredskap också agera Tjänsteman i beredskap för kommunerna som ingår i samverkan.

Förändringarna görs för att förbättra ledningsförmågan.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons