Annons

Vännerna startar Kalmars nya Food Truck

Publicerad 8 maj 2020

I sommar kommer Kalmarborna att få ta del av en ny bekantskap inom stadens matutbud. Gustav Haglund och Gustav Larsson kommer att starta upp sin egna Food Truck under namnet Mister York.

– Det är riktigt spännande. Vi håller på för fullt med att leta efter en plats var vi ska stå, säger Gustav Haglund.

Annons

Gustav Haglund går för närvarande i skolan och tar studenten till sommaren. Hans namne och kollega Gustav Larsson tog studenten i fjol. Med tanke om hur världen och arbetsmarknaden ser ut började de fundera på vad de skulle göra i framtiden.

– Det är svårt i dessa tider med allt som händer. Det är svårt att ta ett vanligt jobb då det inte är så många som anställer utan fler som varslar. Vi har båda ett stort matintresse och då tänkte vi att vi utnyttjar situationen, startar upp något eget och gör något bra av det istället.

Vännerna har precis investerat i en Food truck som de köpt på Öland.

Gustav Haglund
Gustav HaglundFoto: Privat

– Vi ska åka och hämta den i helgen, det är jäkligt kul. Det är mycket jobb nu med att göra om den med att sätta in stekbord, kylar och frysar som vi behöver.

En av anledningarna till att man valde att starta upp en Food truck är tillgängligheten och möjligheten att byta läge vid behov.

– I sommar kanske vi kör någon vecka på Öland och flyttar runt lite. Det beror på var folket är, det är fördelen med en Food truck. Vi kan flytta oss till våra kunder.

Gustav Larsson.
Gustav Larsson.Foto: Privat

Vad kommer ni att servera för mat?

– Till en början kommer vi att köra mest burgare och sådant. Det kommer att vara inspirerat av New York street food. Vi kommer att köra våra egna recept och göra egna såser och så vidare. Vi ska ha det mesta lokalproducerat och vi jobbar med att hitta rätt leverantör. Vi har provat lite olika köttblandningar för att få det bästa resultatet utifrån våra önskemål.

– Vi hoppas att Kalmar vill ta emot oss och uppskattar den mat vi serverar. Det är det enda målet, att se glädjen hos folk som tycker om det.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons