Vårsalong invigdes till solsken och smältande snö

Kvaliteten på bidragen till årets vårsalong med Nybro Konstförening var så pass hög och jämn att juryn lät alla 63 bidrag komma med i utställningen som invigdes förra helgen.
Publicerad 21 mars 2020

Vårsalongen som arrangeras av Nybro konstförening är en utställning där alla konstnärer och konsthantverkare med anknytning till Nybro har möjlighet att ansöka. Temat för årets vårsalong är "Hantverk" och av de 63 bidrag som lämnades in var kvaliteten så pass hög att juryn till sist beslutade att ta med alla konstverken på utställningen.

- Det är första gången något sådant händer, säger Bodil Nyström, utställningsansvarig i föreningen sedan 20 år tillbaka. Hon tycker att det är roligt att man lyckats få till en så bra blandning med många olika sorters verk, skapade av varierande tekniker och material. Här finns allt från nåltovade ansikten, virkade kuddar, skulpterat glas och verk gjorda av återbruk. Konstverken är uppdelade i olika rum med två kategorier, “Juryns val” och “övriga verk”. Vårsalongen invigdes till vackert vårväder i det gamla brukskontoret i Pukeberg av h​emslöjdskonsulent Lina Envall och ​visas fram till den 29 mars.

bild 1/24
Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.