1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Väver broar för gemenskap

När den ordinarie verksamheten i konstateljén håller stängt för allmänheten, valde Konstateljéns Pernilla Frid i samarbete med Konstmuseets chef, Bettina Pehrson, att skapa konst utomhus, med hjälp av allmänheten. På den lilla gröna bron i Stadsparken kan vi nu väva drömmar med hjälp av nystan som hämtas i Konstmuseets reception. Kalmar Konstmuseum är öppet för allmänheten.
Konstateljéns Pernilla Frid och Konstmuséets chef Bettina Pehrson väver garnnystan på broräcket i Stadsparken. – Vi hoppas att fler vill komma hit och väva drömmar med oss, säger Pernilla och berättar att nystan kan hämtas i Konstmuséets reception.
Foto: Camilla Ed

– Vi provar att i dessa oroande tider bygga en bro av handarbete, hopp och mod, tanke och hjärta, i ett textilt gemenskapande. Tillsammans blir vi starka och ger uttryck för att kultur är något man växer av och kan odla tillsammans, säger Pernilla Frid som tog initiativ till aktiviteten.

Jag låg hemma och funderade och kände att vi måste visa att vi tror på att göra något, att vara i rörelse. Ateljén är ju stängd så då tänkte jag att vi kanske kunde göra något i stadsparken istället. Jag såg den här lilla gröna bron och kom att tänka på hur broar i sig är en slags symbol för något gemensamt. I många städer manifesterar man ju med hänglås vid en bro och då tänkte jag att det är klart att vi ska bygga broar tillsammans!

Med hjälp av Kalmar kommuns konstchef Bettina Pehrsson, och Kalmar kommuns parkarbetare, knöts de första nystan runt brons räcke.

– Jag kommer tar ansvar för att det kommer att se bra ut och jag tänker att vi har en vecka på oss att manifestera detta. Vi hoppas att man ska våga komma hit, ta ett nystan och väva en dröm om en förhoppning att vi kan gå vidare tillsammans och mötas. Vi kanske får hitta nya sätt just nu, men att vi på sikt kan mötas i en gemensamhet. Och står man på varsin sida om bron så blir det faktiskt en meter emellan, poängterar Pernilla Frid.

Kalmar kommuns parkförvaltning hjälpte till att väva ett par första nystan på den gröna bron i Stadsparken. – Jag kommer att hålla koll så det ser bra ut och jag tänker att vi gör denna manifestation under en vecka, säger Pernilla Frid från Konstateljén, som tog initiativ till aktiviteten.
Foto: Camilla Ed
”Tillsammans bygger vi drömmar. ”
Foto: Camilla Ed