"Vi vill hjälpa barn att hitta sin egen styrka”

Ölandsförfattaren Anna Winberg Sääf och Katarina Ekstedt, släppte nyligen sin fjärde bok i den populära serien Rekordskolan.
– Hela serien handlar om att hitta sin egen grej och styrka, berättar Anna Winberg Sääf.
Publicerad 14 maj 2020
Anna Winberg Sääf från Öland och Katarina Ekstedt, skriver böckerna om Rekordskolan ihop. Nu har de precis släppt den fjärde boken ”Sommarlägret”.
Anna Winberg Sääf från Öland och Katarina Ekstedt, skriver böckerna om Rekordskolan ihop. Nu har de precis släppt den fjärde boken ”Sommarlägret”.

I slutet av april släpptes den fjärde delen i den populära bokserien Rekordskolan, skriven av författarduon Anna Winberg, Öland och Katarina Ekstedt. I Sommarlägret träffar vi återigen karaktärerna Silje, Rurik och Kostas, som är på sommarläger där de bland annat ska paddla kanot, rida på åsnor och tälja.

– Jag själv älskar hajk, lägereld och uteliv och i den här boken får huvudpersonerna testa allt det där som många barn kanske är nyfikna på men inte fått prova ännu, berättar Anna som skrivit boken ihop med Katarina Ekstedt.

För Anna Winberg Sääf är bokserien Rekordskolan hennes första böcker för barn och ungdomar, medan Katarina Ekstedt också skrivit bland annat böcker om Kaj som lär sig simma, rida och åka skidor med mera i olika böcker.

– Vi kompletterar varandra, Katarina är den som kommer på en hel del tokiga och roliga idéer och jag är den där som gillar ordning och reda. Vi brukar börja vårt gemensamma skrivarbete med ett telefonmöte eller fysiskt möte om det fungerar. Där sätter vi upp grunderna för storyn och bygger upp ett grovt manus. Sedan börjar någon av oss att skriva på första kapitlet och så fortsätter nästa med andra. Sen kör vi lite så fram och tillbaka.

Rekordskolan är en serie för bokslukare i åldern 7-10 år med mysiga miljöer och galna världsrekord i en spännande mix och första boken kom 2018.

Den fjärde boken släpptes i slutet av april och släpps som ljudbok idag den 14 maj, inläst av Emil Beer från populära trion ”Ijustwanttobecool”.

– Emil har läst in alla våra böcker och det har blivit jättelyckat. Vår bok är inte lättläst i sitt språk men den är ändå lätt att ta till sig för alla typer av läsare. Vi har fått en grupp fans och det känns väldigt kul, berättar Anna.

Serien Rekordskolan handlar om rekord, vänskap och äventyr.

– Vi försöker att både skriva om sådant som barnen gillar och även sådant som vi tycker att de behöver få med sig genom läsningen, som genusfrågor, mobbing, kärlek och andra stora ämnen, berättar Anna Winberg Sääf.

Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.