Vikingarna gör comeback 2020

– Vi trodde att vi var bortglömda bland allt nytt som kommer, men det var vi inte, biljetterna säljs direkt, man tror inte det är sant.
Publicerad 10 januari 2020
Foto: Pressbild

Christer Sjögren låter ärligt överraskad när han berättar för KalmarPosten om den kommande Nordenturnén för Vikingarna 2020.

Vikingarna är Nordens i särklass största och populäraste dansband och har sålt 12 miljoner skivor i Norden. Det populära dansbandet Vikingarna splittrades 2004 och hade då inga planer på någon comeback.

– Det trodde vi aldrig, vi tänkte att man ska sluta när man ligger på topp. Men livet går och allt händer så fort, men nu när vi gjort ett par spelningar igen så slår vi publikrekord, det är helt otroligt, säger frontpersonen Christer Sjögren själv om comebacken med bandet som han själv anslöt till 1978.

Den första gemensamma spelningen efter splittringen, skedde i augusti 2019 i programmet Bingo-Lotto och i januari går starten på bandets Nordenturné 2020. Under året gör de ett antal exklusiva framträdanden i Sverige, Norge, Danmark och Finland, och den 26 september 2020 kommer de till Kalmarsalen. Biljetterna släpps den 22 december.

Hur funkar det att spela ihop igen?

– Det är så roligt för låtarna finns kvar hos oss alla och ligger i bakhuvudet på något sätt. Vi räknar in 1,2,3,4 och så sitter det där. Det tror man inte efter så många år.

Hur har er återförening tagits emot av publiken?

– Det känns så oerhört stort, biljetterna säljs direkt och man tror inte det är sant. Men det är något med Vikingarna-epoken, den varade så många år och idag kommer barn och barnbarn fram och berättar att ”jag är uppväxt med era låtar, min pappa spelade alltid en kasett i bilen”. Det är väldigt roligt.

Vilka av era låtar är hits än idag?

– Vi har upptäckt att vi har många fler hits än vad vi förstod då. Då var man lite trött på låtarna och hade spelat de tusen gånger, men sen upptäcker man att det fortfarande är väldigt bra. De fyra största är nog Leende guldbruna ögon, Till mitt eget Blue Hawaii, För dina blåa ögon skull och Ljus och värme.

Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.