Annons

Ytterligare ett dödsfall i covid-19 – samhällsspridning i hela länet

På tisdagseftermiddagen meddelar Region Kalmar län att en man i 80-årsåldern med bakomliggande sjukdom har avlidit i covid-19.
Publicerad 14 april 2020

Hittills har fem personer med bekräftad smitta avlidit i länet, utöver det finns också flera dödsfall som med stor sannolikhet beror på covid-19.

På tisdagen var totalt 25 personer inlagda på Länssjukhuset i Kalmar och Västerviks sjukhus med konstaterad covid-19. Sju av dessa vårdas på intensivvårdsavdelning.

Annons

Under påskhelgen togs en patient emot från Region Sörmland för vård i länet och under tisdagen anlände ytterligare en patient.

I länet har man gjort knappt 900 tester och totalt 80 personer har konstaterats med covid-19. I och med en stadig ökning av bekräftade fall gör smittskyddsläkaren Lisa Labbé Sandelin en ny bedömning av omfattningen av samhällsspridning av det nya coronaviruset.

– Nu är det inte bara i enskilda kommuner man kan tala om samhällsspridning. Det gäller hela Kalmar län, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons