Annons

Ytterligare två dödsfall i covid-19 i länet

Två personer som med hög sannolikhet var sjuka i covid-19 har avlidit på ett särskilt boende, det meddelar Region Kalmar län på onsdagseftermiddagen.
Publicerad 1 april 2020

Det rör sig om två män i 80- respektive 95-årsåldern som båda hade bakomliggande sjukdomar. Liksom det första dödsfallet bodde männen på ett särskilt boende i Torsås kommun.

– Det sker varje vecka slumpmässiga provtagningar ute på särskilda boende i samtliga länets kommuner. Hittills är det bara vid ett boende som covid-19 upptäckts i samband med dessa provtagningar. Det är de allra sköraste äldre som löper störst risk för svår sjukdom. Därför är det viktigt att besöksförbudet efterlevs och att vi tidigt upptäcker om det förekommer covid-19 på boenden, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin i ett pressmeddelande.

Annons

Foto: Region Kalmar län

Totalt har sammanlagt 36 personer bekräftats smittade av coronaviruset i länet. 17 personer ligger på sjukhus, varav tre på intensivvårdsavdelning. Tre personer har avlidit.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons