Annons

Äldre kvinna i Emmaboda lurad på 11 000 kronor

Kvinnan i telefon påstod sig ringa från Svea Ekonomi och hävdade att åldringen hade ansökt om lån.
Publicerad 19 mars 2021
Ringer någon och försöker få dig att aktivera ditt bank-id eller logga in på din internetbank, så kan du med fördel be dem dra dit pepparn växer.
Ringer någon och försöker få dig att aktivera ditt bank-id eller logga in på din internetbank, så kan du med fördel be dem dra dit pepparn växer.Foto: Giulio Fornasar/Mostphotos

När kvinnan i 80-årsåldern sa att hon inte hade ansökt om lån förmåddes hon att logga in på sitt bank-id för att ”få hjälp” med att lösa problemet. Efteråt upptäckte hon att 11 000 kronor hade försvunnit.

Bara någon kvart tidigare eller senare på torsdagen ringde vad som sannolikt var samma bedragare till en man i 80-årsåldern i Emmaboda.

Annons

Kvinnan uppgav samma namn, sade sig ringa från Svea Ekonomi och hävdade att mannen hade ansökt om lån. När han svarade att det inte stämde ville kvinna givetvis ”hjälpa honom” att lösa det men då han istället föreslog att han skulle prata med polisen så bröts samtalet.

– Bara i mars månad i Sverige har telefonbedragare lurat till sig 14 miljoner kronor, konstaterar polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons