GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Äldre man åtalas för sexuellt ofredande – pussade minderårig

En man i 70-årsåldern åtalas för sexuellt ofredande samt ofredande efter att han ska ha pussat och tagit på två omyndiga tjejer. Den ena av dem var under 15 år vid tillfället.
Emmaboda • Publicerad 30 november 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Det var i början av juni i år som ett kompisgäng befann sig på torget i Emmaboda samtidigt som den nu åtalade mannen. Medan vännerna stod utanför en livsmedelsbutik ska mannen gått fram till en av tjejerna, som vid tillfället var under 15 år, och börjat ge henne komplimanger. Kort efter ska mannen ha lagt sin arm runt tjejen och börjat pussa henne på kinden och sedan tagit tag i tjejens haka och pussat henne på munnen flera gånger.

Tjejen uppger att hon vid flera tillfällen bad mannen att lägga av men att mannen höll fast i henne när hon försökte lämna platsen. När tjejen lyckades ta sig loss från mannens grepp ska han även följt efter ett par meter men sedan avvikit. Polis kunde sedan gripa mannen i dennes bil inte långt från den misstänkta brottsplatsen.

I förhör uppger mannen att tjejen ska ha kommit fram till honom och frågat om en vara som mannen hade på sig. Han medger att han då ska ha frågat om en puss i utbyte, men att han inte trodde att tjejen skulle gå med på det. Han medger att han pussat tjejen men förnekar sexuellt ofredande. Han kan inte heller komma ihåg att han ska ha tagit i flickan.

Samma man åtalas även för ofredande efter en händelse i april då ett liknande händelseförlopp ska ha skett. En minderårig tjej ska då ha suttit utanför samma livsmedelsbutik i Emmaboda när mannen frågade om han fick sätta sig jämte, enligt utredningen. Den misstänkta mannen ska sedan ha börjat ge komplimanger till flickan, lagt armen om henne och pussat henne på huvudet. Efter händelsen ska tjejen flytt in i butiken och två vittnen som uppmärksammat händelsen ska då ha följt efter in. Mannen ska då ha avvikit från platsen.

I förhör uppger han att han inte kommer ihåg någonting av händelsen från i våras och förnekar brott.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.