Annons

Allmänheten bjuds in till debatt efter bordsbråket

Emmaboda bibliotek bjuder in allmänheten till debatt efter det uppmärksammade bordsbråket – där kommunens konferensbord för över 700 000 kronor ska diskuteras.
Publicerad 14 september 2023 • Uppdaterad 14 september 2023
Runt bordet får 26 personer plats. I bordet exponeras glassamlingar som kommunen tidigare förvärvat.
Runt bordet får 26 personer plats. I bordet exponeras glassamlingar som kommunen tidigare förvärvat.Foto: Emmaboda kommun

Skattepengar, konst och konferensbord kallas debatten som allmänheten nu bjuds in till. På Emmaboda bibliotek den 20 september ska kommunens omtalade inköp diskuteras. Biblioteket kallar själva turerna kring bordet för årets kulturbråk och frågeställningar som ska tas upp är:

Vad var det som hände när inköpet av ett nytt konferensbord i kommunhuset förvandlades till årets kulturbråk och måste pengar till kultur och omsorg alltid ställas mot varandra?

Anneli Berglund från Kalmar konstmuseum och lokalreportern Peter Lejon från Barometern medverkar under kvällen. Debatten är en del i ett demokratiprojekt på biblioteket.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons