GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anrika hotellet till salu: ”För dig som hellre ser möjligheter än hinder”

Hotell Amigo är till salu för 6,5 miljoner kronor. Det anrika hotellet, som blivit ett sorts "landmärke” för Emmaboda, drivs vidare som vanligt då det endast är fastigheten som är till salu.
Emmaboda • Publicerad 15 november 2022
Hotell Amigo.
Hotell Amigo.Foto: Mostphotos

Hotellet ligger ute på säljsidan Blocket till ett pris på 6,5 miljoner kronor där köparen får 40 plus 27 rum, en fastighet på cirka 6000 kvadratmeter och tomt på 4000 kvadratmeter. I annonsen framgår också att verksamheten är utarrenderat till december nästa år.

Hotellet har ungefär 70 rum.
Hotellet har ungefär 70 rum.Foto: Blocket

I första hand söker hotellet en investerare och entreprenör som ”förstår vad som krävs för att ge denna anläggning en efterlängtad uppgradering”, enligt annonsen. Mäklaren från Trade företagsförmedling, som säljer hotellet, nämner också att hotellet är utan konkurrens och ”det finns ett stort uppdämt behov och efterfrågad service från företag och boende”. I annonsen framkommer det också att investeringar har gjorts av ägaren Ali Mobiny men att "mer kommer krävas av en köpare för att kunna utnyttja hela den potential som finns i verksamheten”.

Säljaren vill också att köparen hellre ska se ”möjligheter än hinder”.

Hotellet slog upp portarna 1963 och hade under sina glansdagar en populär bodega i källaren samt pool med glastak.
Hotellet slog upp portarna 1963 och hade under sina glansdagar en populär bodega i källaren samt pool med glastak.Foto: Blocket

– Verksamheten på hotellet drivs som vanligt. Det här handlar bara om själva fastigheten och jag hoppas förstås att vi hittar en motiverad köpare, för jag behöver fokusera på andra delar i min verksamhet, säger ägaren Ali Mobiny till Barometern.

Hotellet slog upp portarna 1963 och hade under sina glansdagar en populär bodega i källaren samt pool med glastak. Amigo ägdes under många år samma familj som sålde verksamheten i mitten av 2010-talet. 2015 stod hotellet som flyktingboende och företaget gick i konkurs tre år efter innan Ali Mobiny tog över verksamheten 2019.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.