GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åtal: Slutade bära slöja - då slog pappan ned pojkvännen

En man i 45-årsåldern i Emmaboda åtalas för att ha misshandlat sin dotters pojkvän. Misshandeln uppges bero på dotterns vägran att bära slöja.
Publicerad 20 juni 2021 • Uppdaterad 21 juni 2021
Den unga kvinnan slutade bära slöja, vilket hennes pojkvän accepterade. Det ska vara orsaken till att kvinnans pappa attackerade och misshandlade pojkvännen på gatan i Emmaboda.
Den unga kvinnan slutade bära slöja, vilket hennes pojkvän accepterade. Det ska vara orsaken till att kvinnans pappa attackerade och misshandlade pojkvännen på gatan i Emmaboda.Foto: Zurijeta/Mostphotos

I början av maj ska den åtalade mannen ha misshandlat dotterns pojkvän genom att ”utdela slag mot hans ansikte och utdela en knäspark mot hans bröstkorg”, vilket orsakade sårskador och smärta.

Attacken skedde utomhus på en gata i Emmaboda. Den unge mannen var på väg in i ett hus då en bil plötsligt tvärnitade och flickvännens pappa hoppade ut och började slå honom. I bilen fanns också flickvännens mamma och farmor.

I förhör berättar pojkvännen: ”folk börjar nu kolla åt deras håll varpå NN:s flickväns mamma ropar på pappan och säger "Nu räcker det för honom". NN tillägger att pappan, på väg tillbaka mot bilen säger, "Vänta du, jag ska visa dig, jag kommer döda er, jag är inte klar". När NN hör detta säger NN att han ska ringa polisen, varpå flickvännens farmor säger till NN att hålla käften.”

Orsaken till aggressiviteten uppges vara att den åtalade fått reda på att hans dotter slutat bära slöja. Han och andra släktingar har ringt pojkvännen och sagt åt honom att lösa problemet, men han har svarat att det är hennes eget val om hon vill ha slöja eller inte.

Att det skulle vara motivet förnekas av fadern. Han säger sig vara av samma åsikt, att dottern givetvis får vägra slöja. Enligt mannen har han endast varit orolig för dotterns skolgång. När han velat diskutera detta med pojkvännen så är det tvärtom han som har blivit attackerad av pojkvännen, och blivit tvingad att försvara sig.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.