GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brukskontoret i Boda Glasbruk får nytt arbetsplatsprojekt: ”Smart och effektivt”

Pandemin ändrat förutsättningarna för de som bor på landsbygden. Intresset för så kallad coworking, där flera personer samutnyttjar kontorslokaler, har ökat och väntas göra det även framöver. Därför har Emmaboda kommun tillsammans med Oskarshamns kommun anmält sitt intresse för att vara pilotkommuner i projektet Landsbygdskontor.
Publicerad 31 maj 2022
Pressbild Emmaboda kommun
Pressbild Emmaboda kommun

Projektet Landsbygdskontor drivs av Region Kalmar län, för en digital omställning. Det innebär att man undersöker möjligheten att tillskapa kontor som kan delas av flera i Brukskontoret.

– I brukskontoret i Boda Glasbruk kommer vi dels ha en gemensam kontorsyta med 8-10 arbetsplatser som med flexibel möblering även ska fungera som mötesrum. Vi satsar även på några ytor för lounge och ett mindre showroom, säger projektutvecklare Ann-Christine Torgnyson, Emmaboda kommun, i ett pressmeddelande, och förklarar vidare.

– På det sättet får vi ett smart och effektivt och hållbart resursutnyttjande av ytorna i huset och de som hyr ett ”skrivbord” får nästan samma möjligheter som de som har en egen mindre ateljé genom gemensamt showroom och ytor för umgänge i lounge,

Landsbygdskontoret är till för mindre företag inom kulturella och kreativa näringar, pendlare och turister. Tanken är att de ska kunna erbjudas flexibla arbetsplatser på kortare eller längre sikt i Brukskontoret.

Projektet har fokus på hållbarhet och man kommer möblera med återbrukade möbler, samt använda spillmaterial som blivit nya produkter med en tydlig genomarbetad design och färgsättning.

Region Kalmar län finansierar Emmaboda kommuns projekt med 385 011 kronor och projektet pågår till fram till 31 december 2023.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.