Då står den nya förskolan i Eriksmåla klar

Den nya förskolan Solgläntan i Emmaboda kommer att börja byggas i november, med en budget på åtta miljoner kronor. Det är en lokal på 250 kvadratmeter fördelat på ett plan.
Publicerad 23 november 2022
Nya förskolan Solgläntan.
Nya förskolan Solgläntan.Foto: Emmaboda kommun

Den gamla Solgläntan ska avvecklas genom medborgardialog. Den nya förskolan har ritats av Jens Svefors Arkitektkontor och han har i samverkan med personalen utformat byggnationen och även utemiljön.

– Det är en av fördelarna med den nya förskolan att vi har utformat efter verksamhetens behov och intressen. Allt är samlat på ett plan, vilket gör det lättare att nå de olika avdelningarna, säger Jens Svefors, till Emmaboda kommuns hemsida.

Den nya förskolan får en takhöjd på 270 centimeter och kommer att ha en lägre driftskostnad än den gamla. Utomhus kommer det att finnas en regn- och skuggskyddande yta där en scen och kök ska placeras.

I augusti 2023 är den nya Solgläntan klar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.