Annons

Elever får testa på Beatbox och dans

30-årsjubilerande dansk-svenska gruppen hiphopgruppen Freestyle Phanatix kommer tillbaka till Emmaboda. Där vill de få elever att testa på både Beatbox och dans.
Publicerad 7 oktober 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

För fyra år sedan gjorde gruppen en konsert i Emmaboda Folkets Hus. På måndag och tisdag den 9 och 10 oktober reser de runt till årskurs 4 i alla skolor i Emmaboda och låter eleverna prova på Beatbox och dans.

När gruppen träffar eleverna får de lära sig ett nytt instrument, nämligen sig själva, berättar gruppen. Med text, röst och kropp som verktyg får eleverna möjlighet att uttrycka sig på ett nytt sätt. I både dans- och beatboxworkshopen får eleverna också leka sig fram till nya kunskaper om rytm och rörelse. Eleverna får även en inblick i en stor musikkultur, nya kulturuttryck och den livsstil som hiphop är.

Annons

Workshopen består av en lektion i beatbox och en i dans/hiphop. Beatbox är när du skapar rytmer och trumljud med rösten.

Skapande skola ingår i Emmaboda kommuns skolkulturgaranti och varje år söker kulturenheten projektmedel för detta från Statens Kulturråd. Aktiviteten finansieras fullt ut med detta anslag.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons