Emmaboda kommun får diplom för biogassatsning

Emmaboda kommun har uppmärksammats för att de visar vägen mot en lyckad omställning till en fossilfri fordonsflotta med biogas.
Publicerad 10 oktober 2021
Pressfoto
Pressfoto

Nyligen belönades Emmaboda kommun med diplomet Biogas Boost - Vägvisare. Diplomet fick de av Miljöfordon Sverige för att de har mer biogas i transportsektorn, möjliggjort ett tankställe för biogas i kommunen, samt investerat i biogasdrivna fordon till kommunen. Organisationen uppmärksammar ambassadörer i Kalmar län som visar vägen för en lyckad omställning till en fossilfri fordonsflotta med biogas.

Miljöfordon Sveriges motivering följer:

"Emmaboda kommun tilldelas utmärkelsen BiogasBoost - Vägvisare för sitt viktiga arbete att möjliggöra ett tankställe för biogas i kommunen samt investera i biogasdrivna fordon till kommunen samt investera i biogasdrivna fordon till kommunens egna fordonflotta, vilket sammantaget bidrar till att göra hela Kalmar till ett biogaslän."

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.