Emmaboda kommun har fått 811 000 kronor i bidrag

Pengarna ska gå till att motverka ensamhet bland äldre.
Publicerad 6 augusti 2020
Äldreomsorg utegym
Äldreomsorg utegymFoto: Emmaboda kommun

Emmaboda kommun har fått 811 000 kronor i statsbidrag för att motverka ensamhet bland äldre. För pengarna ska de även öka kvaliteten i vården och omsorgen om personer med demenssjukdom.

– För en del av dessa medel har Emmaboda kommun investerat i gymredskap på kommunens allaktivitetshus. Vi vill främja och uppmuntra till fysisk aktivitet, gemenskap och glädje. Att röra på sig är positivt för både kroppen och knoppen under hela livet, säger Anneli Djerf, samordnare för kommunens allaktivitetshus i ett pressmeddelande.

Övergången från aktivt arbetsliv till att bli pensionär kan innebära förändringar som på olika sätt påverkar en individs liv. Exempelvis kan ensamhet leda till depression, vilket i sin tur ökar risken för att drabbas av demens men också risken för till exempel stroke, diabetes och hjärtinfarkt.

Emmaboda kommun hoppas därför att de kan bidra till att människor ska bli nyfikna och vilja prova träningsanläggningarna på kommunens fyra allaktivitetshus.

Att röra på sig bidra till:

glädje

bättre minne.

sover bättre

lär nya saker lättare.

löser problem lättare.

bättre koncentrationsförmåga.

Du kan uppleva att du är nöjdare och piggare.

Du upplever att du har mindre ont.

hjärnans prestationsförmåga ökar och risken för sjukdomar minskar när du rör på dig.

Källa: Emmaboda kommun

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.