GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Emmaboda kommun släpper låt om våld: ”En ögonöppnare ”

Trion Karin Eriksson, familjebehandlare, musikern Petra Hammar och Heléne Poulsen från Öppna förskolan i Emmaboda släpper tillsammans låten ”Sluta slå” i samband med En vecka fri från våld 2022.
Emmaboda • Publicerad 27 november 2022
Karin Eriksson, Heléne Poulsen och Petra Hammar.
Karin Eriksson, Heléne Poulsen och Petra Hammar.Foto: Privat

I måndags släppte trion Karin Eriksson, Petra Hammar och Heléne Poulsen från Emmaboda kommun sin låt ”Sluta slå” för att uppmärksamma kampanjen En vecka fri från våld som har pågått under veckan i länet och landet.

– Vi började prata om att göra något kulturellt för att uppmärksamma veckan och hade lite olika tankar men landade i att vi skulle skriva en låt. Det är lite mer än två veckor sedan, säger Karin Eriksson, från Familjecentralen i Emmaboda.

– Vissa vill läsa en bok eller häfte om ämnet, och andra tar in information bättre via musik, säger musikern Petra Hammar.

Karin står för sång ihop med Petra som skrivit texten och musiken. Heléne Poulsen ligger bakom filmandet och redigeringen bakom låten.

Petra som skrivit texten ville att olika sidor av våld skulle speglas i låten, för att uppmärksamma och se helheten av våld i nära relation. Från första slaget till att självförtroendet är krossat.

– I låten hör man hur liten en person blir vid våld och hur det påverkar personen. Men vi vill också kunna nå ut till den som utfört våldet med, så det öppnar upp en dörr för dem också till att förstå vad de gör, säger Karin.

– Ja, det blir en ögonöppnare och ice breaker, instämmer Petra.

Efter att låten släppts har flera personer kommit fram, berättar Karin. Både för att ge feedback men också för att berätta att den träffat dem på ett speciellt sätt – just för att de själva varit utsatta för våld i nära relation.

– Det är fint att folk kan lyssna på låten och ta till sig och att det blir en igenkänning. Vi är övertygade om att låten hjälper. Det räcker med att vi övertygat en om att ta hjälp eller berätta om sina erfarenheter så har vi lyckats, säger Karin.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.