GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Emmabodadagen gör comeback: ”Det hög tid att damma av våra planer”

Den 14 februari nästa år väntas Emmabodadagen komma tillbaka, för första gången sedan pandemin utbröt.
Emmaboda • Publicerad 24 oktober 2022
”Emmabodadagen är vår egen nationaldag”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.
”Emmabodadagen är vår egen nationaldag”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

För första gången sedan pandemin utbröt för snart tre år sedan så gör Emmabodadagen comeback igen. Under pandemin har dagen inte arrangerats men nu kände Emmaboda kommun att det var dags för en nystart.

"Emmabodadagen är vår egen nationaldag. En dag då vi ärar och lyfter fram medborgare som gjort något bra för bygden, grupper eller enskild person under året. Årets baby, det barn som föds först på året gratuleras och nystartade företag som etablerats under året presenteras”, skriver Emmaboda kommun i ett pressmeddelande.

Tidigare år har även föreningar som är verksamma delat ut sina priser, de är så klart välkomna att medverka, hälsar kommunen.

-Det hög tid att damma av våra planer och rutiner för genomförandet. Först ut är att sätta igång förslagsprocessen för våra kategorier. Och här behöver vi allmänhetens hjälp, säger Weronica Stålered, administrativ chef Emmaboda kommun.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.