GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Endast villkorlig dom en för lindrig påföljd

Flera saker talar för att mannen ska slippa en frihetsberövande påföljd, men allt sammantaget väljer Kalmar tingsrätt att döma honom till fängelse.
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.
Foto: Agnes Aronsson

Brotten det gäller begicks sommaren 2019 och sommaren 2020. I juli 2019 stoppades mannen då han körde bil i Alstermo, Uppvidinge kommun. Han saknade körkort, var påverkad av narkotika samt hade narkotika på sig.

I juni 2020 kontrollerades han i Emmaboda, där han bor, och hade då knappt sju gram amfetamin på sig.

Mannen, som är i 45-årsåldern, fälls för två narkotikabrott, en grovt olovlig körning samt rattfylleri.

Enligt Kriminalvårdens utredning och enligt mannen själv brukar han inte längre droger, han har lämnat sitt tidigare stökiga umgänge och fått en diagnos för en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som han medicineras för.

Det finns alltså mycket som talar för att mannen ska slippa krypa in i finkan. Men han är inte lämpad för samhällstjänst och bara villkorlig dom blir en för lindrig påföljd. Därför blir det tre månaders fängelse trots allt.