unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Fängelse för sågverkstjuvarna i Emmaboda

De två kvinnorna och mannen fälls för den omfattande stölden vid Vida Gransjö i Eriksmåla natten till nyårsdagen. Samtliga döms till fängelse.
Skottkärror och en cykel hade lastats med tänkt stöldgods, högar hade samlats ihop på flera platser.
Skottkärror och en cykel hade lastats med tänkt stöldgods, högar hade samlats ihop på flera platser.
Foto: Ur Polisens förundersökning/kollage

Den 38-årige mannen hemmahörande i Gislaved döms till fyra månaders fängelse för stöld, Dessutom förverkas en tidigare villkorligt medgiven frihet på fyra månader.

Den 34-åriga kvinnan, med adress i Tingsryd, döms till sex månaders fängelse, för stölden på sågverket men också för en rad andra brott såsom flera fall av grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Den 21-åriga kvinnan från Nybro döms även hon till sex månaders fängelse, och i den domen ingår också påföljd för brott begångna vid andra tillfällen. Bland annat stal hon kablar från en byggarbetsplats på Jacob Smålännings gata i Kalmar den 4 november förra året. Allt som allt fälls hon för två fall av stöld, olaga intrång, sju fall av grov olovlig körning, tre fall av rattfylleri, vårdslöshet i trafik och två fall av ringa narkotikabrott. Brotten har begåtts under inte bara en utan två olika villkorligt medgivna friheter, som nu är förverkade.

Det var en anställd på sågverket som upptäckte att det hade skett inbrott när han kom dit på morgonen. I en verkstad lokaliserade han de två kvinnorna, och spärrade deras väg ut i väntan på polis.

Föremål hade samlats i högar eller lagts i skottkärror: motorsågar, sågar, skruvdragare, verktyg, datorer med mera. Kablar hade slitits loss vilket lett till kortslutning och till att sprinklersystemet hade lösts ut.

38-åringen hade lämnat sågverket till fots, knackat på hos en familj och lånat telefon för att ringa efter en sjuktransport, som hämtat honom då han hade ett dåligt knä som behövde behandlas.

En 47-årig Nybrobo, kumpan till 21-åringen vid kabelstölden i Kalmar, döms till fyra månaders fängelse. Det gäller stöld, bilstöld, upprepad grov olovlig körning, rattfylleri och annan missbruksrelaterad brottslighet.

Läs mer