Annons

Felparkeringar ökar – kommunen inför bevakning

Andelen felvända bilar, parkeringar i korsningar och huvudleder samt parkeringar som hindrar allmänheten och utryckningsfordon ökar i Emmaboda. Det menar Emmaboda kommun som nu inför parkeringskontroller.
Publicerad 15 januari 2021
Foto: Mostphotos

Kommunen kommer att införa bevakningen i tre steg. Det första är att informera alla om att man kommer att gå ut och bevaka parkeringar i kommunen. Steg två är att sätta en ”snäll lapp” på vindrutan med information om att bilen är felparkerad och behöver flyttas. Steg tre är att bötfälla felparkerade fordon med 500 kronor. Står bilen felparkerad på handikapplats blir bötesbeloppet 1000 kronor.

”Syftet med parkeringsbevakningen är inte att tjäna pengar utan att skapa en trafiksäker miljö för alla i Emmaboda kommun. Vi lyder under Trafiklagstiftningen och skyltar och trafikregler är till för att följas”, skriver Emmaboda kommun på sin hemida.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons