Annons

Flera män åtalas för rån – rånade man två dagar i rad

Tre unga män åtalas för rån mot en man i Emmaboda. Männen misstänks ha trängt sig in i mannens bostad och rånat honom två dagar i rad.
Publicerad 23 augusti 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Thomas Möller/Mostphotos

De tre männen är i 20-årsåldern och misstänks ha trängt sig in i en mans bostad i Emmaboda i oktober 2022. Vid det första misstänkta rånet ska två av männen hotat mannen om våld, detta genom att hålla en hand i en ficka som om han höll i ett vapen. Rånarna ska sedan ha stulit märkeskläder. Enligt stämningsansökan ska ytterligare två maskerade oidentifierade personer varit med.

Dagen efter ska de två rånarna kommit tillbaka med en tredje man. Tillvägagångssättet var densamma som dagen innan. De ska enligt stämningsansökan ha trängt sig in i bostaden och stulit märkeskläder samt smycken. En av gärningsmännen ska även ha tagit ett strypgrepp på mannen.

Annons

En av männen åtalas utöver rån för stöld av en jacka från mannen och övergrepp i rättssak. Mannen ska enligt åtalet ha hotat mannen att inte polisanmäla händelserna.

De misstänkta rånarna förnekar brott. Bland bevisningen finns ett videoklipp på stöldgodset från en av de misstänktas mobiltelefoner.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons