GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Granne ingrep mot falska rörmokare hos äldre kvinna

– Det är precis det här vi vill, att människor håller koll och hjälper varandra, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.
Publicerad 26 augusti 2021
En rörmokare, inte ett fegt kräk som stjäl från gamla och ensamma människor.
En rörmokare, inte ett fegt kräk som stjäl från gamla och ensamma människor.
Foto: Sima/Mostphotos

Sannolikt förhindrades en grov stöld på onsdagen tack vare den rådige grannen i södra Emmaboda kommun.

Vid 11.30-tiden hörde han röster från granntomten, där en kvinna i 95-årsåldern bor. Mannen gick dit och mötte två okända män, som sade sig vara rörmokare som skulle till kvinnan och jobba.

Grannen ringde anhöriga till kvinnan, som i sin tur ringde polisen.

– Tyvärr hann de här två männen försvinna från platsen innan anhöriga och polis hann dit, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel, som hyllar grannens ingripande.

– Det är precis det här vi vill, att människor håller koll och hjälper varandra.

Liknande brott har skett på flera olika platser i regionen på sistone. Samma dag förhindrades även falska rörmokare från att stjäla från äldre inte långt därifrån, i Tingsryd.

– Generellt så är det mycket åldringsrån just nu. Det är inte bara falska banktjänsteman som lurar folk över telefon, utan lurendrejarna låtsas vara hantverkare också, konstaterar Loeffel.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.