GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stort område stod i brand – tog hjälp av helikopter och drönare

Publicerad 2 augusti 2022
Genrefoto: Johan Bjurer/Mostphotos
Genrefoto: Johan Bjurer/Mostphotos

Vid 08.44 på tisdagen inkom samtal till SOS Alarm om en brand utomhus vid Kalvamo, Gamla sågverket i Emmaboda kommun. Räddningstjänsten åkte till platsen med flera enheter.

– Det är en flishög som brinner, med risk för spridning. Vi har ganska många enheter larmade dit och är mitt uppe i arbetet, säger Håkan Andersson, ledningsoperatör vid Trygghets- och larmcentralen vid 09.15.

UPPDATERING 10.10:

– Det totala området är cirka tio fotbollsplaner stort och området som brinner är cirka en fotbollsplan stort med 6-7 meter höga flishögar. Man försöker begränsa så att det inte tar sig till intilliggande flishögar och virkeshögar. Det är väldigt varmt och svårt att komma åt. Helikopter och drönare är också på väg nu, säger Håkan Andersson, ledningsoperatör vid Trygghets- och larmcentralen.

UPPDATERING 11.20:

Polisen är på plats och assisterar räddningstjänsten. Polisen meddelar att branden har varit kraftfull men att den i nuläget rapporteras vara under kontroll.

UPPDATERING 15.40:

– Det har gått bättre än väntat så räddningstjänsten kommer avsluta klockan 16 och sedan kommer det ske efterbevakning på verksamhetens egna bekostnad. Två enheter kommer stanna fram till klockan 22 och sedan lämnas det helt till verksamheten, säger Håkan Andersson, ledningsoperatör vid Trygghets- och larmcentralen.

Här brann det enligt larmet:

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.