GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Två kvinnor avlidna efter svåra olyckan utanför Emmaboda

Tre fordon var involverade i en svår trafikolycka vid 14-tiden på onsdagen på väg 120 vid Brunamåla utanför Emmaboda. Två av bilarna ska ha frontalkrockat. En person, en lastbilschaufför, klarade sig utan skador men tre personer fick föras till sjukhus med ambulans. Polisen meddelade under kvällen att två kvinnor har avlidit. En man vårdas med allvarliga skador.
Publicerad 12 januari 2022 • Uppdaterad 13 januari 2022
Foto: Larm-Soderhamn/Mostphotos
Foto: Larm-Soderhamn/Mostphotos

Det var vid 14.06 som SOS Alarm fick in samtal om en trafikolycka på väg 120 vid Brunamåla i Emmaboda kommun. Olyckan ska ha skett i södergående riktning.

Polisen och Trygghets- och larmcentralen uppger att det rör sig om två personbilar som kolliderat, och en av bilarna ska ha hamnat upp och ner på taket. Bilarna ska ha frontalkrockat. I larmet står det även att en lastbil var involverad i olyckan. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

– Tre personer är inblandade i olyckan. Vi har precis kommit fram till platsen, så det är vad vi vet i nuläget. Omfattningen är i nuläget oklar, säger Tony Bergelind, larmoperatör vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar vid klockan 14.30.

UPPDATERING 15.05: Övriga omständigheter kring vad som har skett är i nuläget okänt. Likaså är eventuellt skadeläge. Vid 15.05 hade Trygghets- och larmcentralen ingen mer information att lämna.

– Vi arbetar fortfarande på platsen. Det är totalstopp på vägen, säger Tony Bergelind på TLC.

UPPDATERING 15.55: Enligt Trafikverket väntas vägen vara avstängd till 17-tiden.

– Vi är där med någon patrull och har avspärrningar längs med vägen. Någon mer information har jag inte i nuläget, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral region syd.

UPPDATERING 16.45: Räddningspersonal är kvar på platsen och sanerar upp vägbanan. Då var prognosen 15-30 minuter innan vägen kunde öppnas upp.

– Nu är samtliga tre personer avförda till sjukhus i Kalmar med ambulans. Skadeläget kan jag inte uttala mig om, säger Tony Bergelind på TLC vid 16.45.

Olycksförloppet är oklart och kommer att utredas, uppger polisen. Enligt polisen ska en lastbil, en personbil och en skåpbil med totalt fyra personer ha varit involverade i trafikolyckan.

UPPDATERING 17.20:

En personbil har kört in i en lastbil och sedan kommit över på fel körbana och kört in i en annan personbil. Det är fyra personer inblandade. Lastbilschauffören var oskadd. Tre personer har suttit i de andra bilarna och är avförda till sjukhus, säger Tony Bergelind på TLC vid 17.20.

UPPDATERING 21.30: Två kvinnor i 50-årsåldern är avlidna, uppger polisen. Anhöriga är underrättade. En man i 30-årsåldern ska vårdas på sjukhus med allvarliga skador, rapporterar Aftonbladet.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.