KLART: Nattbuss mellan Kalmar och Emmaboda

Nu är det klart. Kalmar länstrafik har beslutat att införa nattbuss mellan Kalmar-Nybro-Emmaboda.
Publicerad 27 februari 2023
Buss KLT.
Buss KLT.Foto: Linus Gunnarsson

År 2018 inkom ett medborgarförslag till Emmaboda kommun med önskemål om förbättrad kvälls- och nattrafik till Emmaboda. Samma år beslöt fullmäktige att undersöka intresset och behovet hos medborgarna genom en enkät. Underlaget skickades därefter till Kalmar länstrafik. Kommunledningen och Samhällsutvecklingsavdelningen har därefter haft kontinuerlig dialog med Kalmar länstrafik. Fem år senare är den nya nattbusslinjen på plats.

– I decennier har behovet av sena anslutningar med kollektivtrafik till och från Kalmar diskuterats. Äntligen är en busslinje på plats som kan ta invånarna hem från Kalmar/Nybro på fredag och lördagskvällar, men där man också kan åka hem till Nybro/Kalmar från Emmaboda, säger Johan Jonsson (C), kommunstyrelsens ordförande i Emmaboda kommun, i ett pressmeddelande.

Den nya nattbussen, linje 131, börjar trafikeras den 19 juni i år. Linjen går tur och retur på fredagskvällar och lördagskvällar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.