KLART: Nya hyresgäster till bowlinghallen

Förra sommaren genomförde Emmaboda kommun två upphandlingar gällande bowlinghallen där man sökt entreprenör för att driva bowlinghallen och restaurangen. Dock lockade man inga intressenter och fick byta strategi. Detta har gett frukt och nu har nya hyresgäster kritat på ett avtal.
Publicerad 1 mars 2023
Bowling.
Bowling.Foto: Mostphotos

Emmaboda kommun har ny skrivit på ett hyresavtal gällande lokalerna i Nöjesindustrin för bowling och restaurang. Kommunen har efter dialog och förhandlingar kommit överens med HAK Bistro & Event som drivs av Sebastian Månsson, Felix Bjurek och Thomas Herbertsson. De tar över bowlingverksamheten den 1 mars och planen är att öppna restaurangdelen den 1 augusti, detta på grund av en mindre ombyggnation.

”Vi på Emmaboda kommun har försökt få till en privat aktör sedan våren 2021 och tycker det är extra roligt nu när vi gått i mål. Vi tror hyresgästens koncept kommer ge mervärde i vår kommun”, skriver kommunen om överenskommelsen.

HAK Bistro & Bowling är förväntansfulla över att starta upp verksamheten i Emmaboda.

”Vi vill skapa en omgivning där alla kan ”hänga” i en trevlig miljö med god mat och bowling. Tanken är att samarbeta med övriga verksamheter i huset för att kunna plocka ihop paket med innehåll som skapar långvariga minnen. Kom hit för att enbart äta och dricka gott alternativt spela paintball, kör gokart och så klart bowla”, säger företaget till kommunens hemsida.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.