Annons

Knarkhund luktade sig fram till amfetamingömma i badrum

En 50-årig man stoppades av polis i februari 2020 när han var ute och körde bil utanför Emmaboda trots att hans körkort var återkallat.
Publicerad 29 mars 2021
I frysen hittade polisen en mindre mängd amfetamin. Desto mer återfanns uppe på ett badrumsskåp.
I frysen hittade polisen en mindre mängd amfetamin. Desto mer återfanns uppe på ett badrumsskåp.Foto: Ur Polisens förundersökning

Mannens pupiller reagerade inte på ljus och han pratade väldigt forcerat, vilket fick patrullen att misstänka att han var påverkad av narkotika.

Beslut togs om husrannsakan i mannens bostad i kommunen.

Annons

Ganska snart hittas en mindre mängd amfetamin i frysen, och man kallar då in en narkotikahund för att söka igenom bostaden ordentligt. Det ger utdelning. Inne i badrummet hittas ytterligare närmare 80 gram amfetamin.

I inledande förhör erkänner 50-åringen att narkotikan är hans och avsedd för försäljning. Senare backar han, hävdar att han bara skulle förvara och transportera den stora delen narkotika åt okänd person och att den mindre mängden i frysen eventuellt tillhörde en anhörig.

Ett drygt år senare har han nu åtalats för narkotikabrott och grov olovlig körning.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons