GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommun efterlyser privata bilder av Vilhelm Moberg

Emmaboda kommun efterlyser nu dina privata bilder och minnen av författaren Vilhelm Moberg.
Publicerad 23 mars 2022
Vilhelm Moberg, porträtt, 1967. Foto: Scanpix/Wikimedia Commons
Vilhelm Moberg, porträtt, 1967. Foto: Scanpix/Wikimedia Commons

Det är inför en eventuell utställning i Duvemåla i sommar som kommunens kulturchef Jan Dzedins nu söker efter privata bilder och minnen av författaren Vilhelm Moberg. Har du mött Vilhelm Moberg? Har du ett foto från tillfället? Eller en berättelse?

Dina minnen, bilder, saker eller berättelser som har med Vilhelm Moberg att göra har nämligen möjlighet att komma med i utställningen vid namn ”Bilder och minnen av Vilhelm Moberg” på Rundquistagården i Duvemåla i sommar.

Vilhelm Moberg föddes 1898 i Moshultamåla i Emmaboda kommun och skapade under sin livstid många kända verk, bland dem Utvandrarserien. Han dog 1973.

Så gör du:

Den som har något som kan vara av intresse kan kontakta kommunen via att formulär på Emmaboda kommuns hemsida, eller skicka bidraget per post till:

Emmaboda Kultur

BOX 60

361 21 EMMABODA

Bidraget ska vara inne senast den 30 april 2022.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.