GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunen inför bevattningsförbud: ”Säkra dricksvattenförsörjningen”

Publicerad onsdag 16:14
Foto: Mostphotos

På onsdagen meddelar Emmaboda kommun att man inför bevattningsförbud från och med den 22 juni till och med den 30 september. Orsaken är att man vill säkra dricksvattenförsörjningen.

”Även om det varma och soliga vädret varvats med regn och regnskurar ser vi en ökning av vattenförbrukningen som vi främst kopplar till en ökad bevattning av trädgårdar och odlingar. Grundvattennivåerna i de små magasinen ligger under eller mycket under det normala för årstiden”, skriver kommunen på sin hemsida.

Kommunen ser att det är låga flöden i Lyckebyån vars vatten står för en stor andel av dricksvattenproduktionen i kommunen. Kommunen ber allmänheten att vara återhållsam med vattenanvändningen och minska sin förbrukning om möjligt.

Bevattningsförbudet kan justeras om förhållandena förändras.

Vad innebär bevattningsförbudet?

• Du får inte använda vattenslang eller vattenspridare för att vattna gräsmattor, blommor eller dylikt. Tips! Du får använda vattenkanna.

• Samla gärna upp regnvatten för att vattna med.

• Du får inte fylla din pool (över 3 m³) med dricksvatten. Detta gäller även uppblåsbara pooler, spa-bad och badtunnor större än 3 m³. Du som har en nedgrävd pool får fylla den till en nivå så att stommen inte riskerar att kollapsa.

• Du får inte tvätta bilen hemma med högtryckstvätt eller vattenslang.

Källa: Emmaboda kommun

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.