Annons

Kommunen köper rastplats – hoppas vara upprustad till 2022

Emmaboda kommun köper rastplatsen vid rondellen för riksvägarna 25 och 28. Rastplatsen består av två fastigheter och priset landar på 1,25 miljoner kronor.
Publicerad 28 juni 2021
Riksväg 25.
Riksväg 25.Foto: Mostphotos

– I dagsläget finns det en loppis i huset (25:an) på den större fastigheten. Vi vill asfaltera parkeringsplatsen och erbjuda parkering för bilar, husvagnar, bussar, lastbilar och husbilar. Sedan tänker vi bygga WC och laddstation för elbilar samt möjlighet för husbilar att tömma svartvatten. Någon ställplats för husbilar är inte aktuellt då utrymme saknas, säger Niclas Beermann, teknisk chef Emmaboda kommun, till kommunens hemsida.

Planen är att vidareutveckla informationspunkten för kommunen och Glasriket. Man har även förhoppningen att hitta en aktör som vila driva restaurang i 25:an.

– Vi för en dialog med Trafikverket om in- och utfarter. När en färdig skiss på området finns, tänker vi ha samråd med Eriksmåla/Åfors samhällsförening. Vår förhoppning är att ha en färdig rastplats till sommaren 2022, säger Niclas Beermann.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons