GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kulturresa i vår del av Småland återkommer – har fått bidrag

Emmaboda kommun har beviljats pengar från Familjen Kamprads stiftelse för att genomföra en ny omgång av ”Kulturresa i vår del av Småland”.
Publicerad söndag 12:00
Korrö restaurang. Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos
Korrö restaurang. Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

Det innebär att pensionärer får erbjudande om att delta i olika kulturella evenemang, och att succésatsningen från 2018 återkommer.

Kommunen fortsätter att arbeta utifrån egna erfarenheter och enligt forskningen, som visar att att musik, konst och andra former av kultur kan förbättra människors hälsa och livskvalitet.

– Mot bakgrund av tidigare lyckad Kulturresa i vår del av Småland, bestämde vi oss för att åter söka medel ur Familjen Kamprads stiftelse till Kulturresan i vår del av Småland, säger omsorgshandledarna Anneli Djerf och Linda Jarl i ett pressmeddelande.

Stiftelsen beviljade Emmaboda kommun 140 000 kronor till Kulturresan. Resorna utgår från allaktivitetshuset Dacke i Vissefjärda, Alsboknuten i Algutsboda, Allaktivitetshuset Träskon, Loket i Emmaboda och från träffpunkten i Lindås.

Syftet är att tillgängliggöra kommunens kulturarv på olika sätt och bland annat går det att ta del av Duvemåla hage, Kyrkeby bränneri, Mobergskolan vid Moshults vandrarhem, Hönsalottas luffarmuseum, Korrö samt Kosta julmarknad.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.