Liljas personbilar lägger ner verksamheten i Emmaboda

Bilhandelsföretaget Liljas personbilar AB har beslutat att avveckla anläggningen i Emmaboda.
Publicerad 13 februari 2023
Liljas i Kalmar.
Liljas i Kalmar.Foto: Leif Ingvarsson/Mostphotos

Styrelsen i Liljas personbilar AB har beslutat att avveckla verksamheten i Emmaboda, på grund av omfattande renoveringsbehov. Det meddelar de via ett pressmeddelande under måndagen.

De anställda på anläggningen i Emmaboda kommer få ett erbjudande om liknande anställning på någon annan av Liljas anläggningar.

”Vi vill passa på att tacka alla er fantastiska kunder som valt Liljas i Emmaboda och fortsättningsvis välkomna er till vår anläggning i Nybro, alternativt någon av våra andra orter, där ni kommer att erbjudas samma tjänster och tas lika väl omhand”, skriver Oscar Cullberg, vd på Liljas personbilar AB, i pressmeddelandet.

Sista dagen anläggningen kommer ha öppet för kunder är den 14 april.

Liljas grundades 1928 och finns i dag i Kalmar, Växjö, Nybro, Tingsryd och Emmaboda. Totalt arbetar 260 personer inom företaget, varav tio i Emmaboda.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.