Annons

Lokala artisten Effy Simon EP-debuterar äntligen: ”Det känns skitskönt”

I dag, den 29 december, släpper lokala artisten Effy Simon sin debut-EP ”Weeping Tree” efter att ha startat sin musikkarriär i London.
Publicerad 29 december 2021
Effy Simon
Effy SimonFoto: Astrid Lagerstedt

24-åriga Fanny Malmborg Simonsson från Lindås, Emmaboda tog en sväng via medieprogrammet på Jenny Nyströmsskolan i Kalmar innan hon började sin musikaliska resa på riktigt i London 2019. Kort därefter debuterade hon med sin debutsingel Stockholm tillsammans med producenten Samuel Novek och numera går hon under artistnamnet Effy Simon.

– Allt började med att jag sökte till att bli Au Pair i England efter gymnasiet då min engelska alltid har varit lite kass. Jag flyttade dit för att bli bättre på språket – för att skriva bättre låtar på engelska då jag alltid har hållit på med att skriva musik, berättar Effy Simon.

Annons

Hon flyttade mellan London och Sverige ett par gånger i jakten på sitt musikaliska uttryck. När hon för andra gången landade i England hoppade hon på en ettårig singer-songwriterutbildning.

– Det var då jag helhjärtat började satsa på musiken och det var då jag började blomma efter att ha känt sig lite vissen. Nu har jag bara fortsatt i den riktningen.

Effy Simon har nu landat i hemlandet igen och hittat ett hem i Malmö där hon läst inspelningsteknik på musikhögskolan. Tillsammans med Malmöbaserade musiker och producenten Finn Pöpke har Effy nu tre år senare färdigställt låtarna som hon skrev under sin tid i London. Det resulterade i debut-EP:n ”Weeping Tree”.

– Det känns skitskönt att låtarna äntligen kommer ut. När jag skriver musik vill jag ju egentligen bara släppa ut den så fort som möjligt, men vissa låtar behöver växa och lagras lite också. Låtarna hade inte blivit desamma om jag hade släppt dem när de precis var färdigskrivna. Trots att det dröjt har det varit så himla kul med själva processen att spela in och möta allt Malmöfolk som är med på mina låtar och spelar. Det har varit så kul i studion. Musikerna jag har spelat med har tillfört mycket, säger Effy Simon.

Från vänster: Joseph Jepsson, Tilda Björnberg, Effy Simon, Finn Pöpke, Kristian Lindberg
Från vänster: Joseph Jepsson, Tilda Björnberg, Effy Simon, Finn Pöpke, Kristian LindbergFoto: Astrid Lagerstedt

Hur skulle du beskriva ditt sound?

– Jag är en sucker för det akustiska och organiska soundet. De här låtarna är lite folkpopiga skulle jag nog säga.

Större delen av låtarna spelades in på Malmö Musikhögskola i januari 2021. En låt som däremot inte spelades in där heter ”Essential Place Of Hurtin' ”. Den kom till lokalt i studion Luvehult Records, med postkod Läckeby, hos producenten Olof Eveborn i februari i år.

– Det var en helt fantastisk fin studio. Han har byggt den av virke från skogen.

Effy Simon har även en EP på svenska på gång som antagligen kommer ut hösten 2022, och innan dess blir det några singelsläpp även från den. Men först är det fokus på ”Weeping Tree”-EPn som nu finns ute på digitala musikplattformar.

– Nu känns jättekul att jag släpper ut låtarna i det fria så att jag kan fokusera på nästa släpp, säger Effy Simon.

bild 1/4
Effy Simon
Effy Simon
Effy Simon
Från vänster: Joseph Jepsson, Tilda Björnberg, Effy Simon, Finn Pöpke, Kristian Lindberg
Effy Simon
Effy Simon
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons