Annons

Lokalpolisområde Nybro och Emmaboda kommun har ingått medborgarlöfte

Lokalpolisområde Nybro och Emmaboda kommun har ingått ett medborgarlöfte.
Publicerad 2 juni 2022
Pressbild Emmaboda kommun.

Lokalpolisområde Nybro och Emmaboda kommun har ingått ett medborgarlöfte. Under resterande del av 2022 samt under 2023 har polisen och kommunen lovat medborgarna att gemensamt och var för sig inrikta sig på att:

  • Minska användning av tobak, alkohol och narkotika bland kommunens invånare.
  • Minska den upplevda otryggheten i lokalsamhället.

Medborgarlöftet är en utveckling av samarbetet som finns mellan kommunen och polisen, utifrån samverkansavtal 2019-2023. Det skrevs under av Lotta Petersson som är lokalpolisområdeschef i Nybro och av Johan Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Emmaboda kommun.

Medborgarlöftet har som syfte är att öka tryggheten och minska brottsligheten i kommunen. Ett medborgarlöfte handlar om att polisen och/eller kommunen lyssnar på vad de som bor i ett område upplever som viktigt för att de ska känna sig trygga. Därefter arbetar man för att åtgärda de punkterna. Detta görs för att öka lokalsamhällets inflytande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons