Annons

Man åtalas för flera grova brott i trafiken – tappade kontrollen

En man i 50-årsåldern står åtalad vid Kalmar tingsrätt för bland annat grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafiken.
Publicerad 5 augusti 2023

Den 18 juni ska en man i 50-årsåldern ha vinglat fram i en personbil med hög hastighet på vägar och gator i Kalmar län. Händelsen ska ha utspelat sig på bland annat riksväg 25 i Eriksmåla, Emmaboda kommun. Nu åtalas mannen för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

Under händelsen ska mannen ha kört in i ett vajerräcke flera gånger och gjort omkörningar utan att ha kontrollerat den övriga trafiken runt omkring. Bilen ska även ha befunnit sig halvvägs ner i diket. Körningen avslutades med att mannen körde in i vajerräcket.

Annons

Det togs prover på mannen som visade på att han ska ha haft narkotika i kroppen under körningen. Dessutom ska mannen inte heller haft någon rätt till att framföra personbilen. Tidigare har mannen blivit dömd för olovlig körning.

Bland bevisningen finns fotografier, körkortsuppgifter och analysresultat. Det finns även en polis och två vittnen som bevittnar om händelsen.

Philippa NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons