GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man åtalas för livsfarlig bilkörning – körde i 200 blås och försökte fly från polis

200 kilometer i timmen i centrala Emmaboda och omkörningar i ”mörk” kurva. Nu åtalas en man i 35-årsåldern för flera brott.
Publicerad 19 juni 2022
Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

När en polispatrull var i Vissefjärda noterade de en bil som körde väldigt fort. Patrullen beslutade om att omedelbart stoppa fordonet och göra en kontroll.

I polisens pm beskriver man att det var svårt att komma ikapp fordonet och att hastigheten ökade upp till 200 kilometer i timmen. Ett efterföljande inleddes och det gjordes cirka 8-10 omkörningar på riksväg 28. Vid flera tillfällen ska bilen ha korsat heldragen linje och vid ett tillfälle körde bilen om tre bilar i följd samtidigt som det var en ”mörk” kurva.

I höjd med Broakulla sänker bilen hastigheten och till slut kan patrullen placera fordonet snett framför för att blockera bilen.

I bilen fanns en förare och en passagerare. Föraren, en man i 35-årsåldern, ska enligt åtalet ha varit påverkad av amfetamin vid tillfället. Han åtalas nu för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och olovlig körning, grovt brott. Åklagaren menar att mannen har visat grov oaktsamhet och uppenbar likgiltighet inför andra människors liv och egendom.

Mannen erkänner vårdslöshet i trafik av normalgraden och grov olovlig körning, men varken erkänner eller nekar till rattfylleri.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.