Annons

Man döms till fängelse för upprepat våld mot kvinna

En man i 35-årsåldern döms till fängelse för grov kvinnofridskränkning, misshandel, olaga hot och barnfridsbrott. Brotten skedde i Emmaboda kommun under perioden september 2020 till november 2021.
Publicerad 12 februari 2022
Foto: Agnes Aronsson

Mannen och kvinnan hade varit tillsammans i flera år, har två barn gemensamt och bodde i hus. I september 2020 startade våldsamheterna. Kvinnan berättade hur mannen tryckt upp henne mot en dörr, tagit tag om hennes hals och stoppat hennes hand i munnen och bitit.

Kvinnan flyttade från huset och anmälde händelsen, men drog tillbaka den då hon hoppades att de skulle lösa situationen själva. Hon flyttade tillbaka till huset på sommaren 2021. Då fortsatte våldsamheterna och kränkningarna.

Annons

I domen radas en mängd punkter som beskriver mannens våld mot kvinnan. Han ska bland annat ha tryckt en kudde mot hennes ansikte, spottat på henne, slagit henne med en fjärrkontroll i huvudet och kastat en hundbajspåse på henne. Vid ett tillfälle gav han kvinnan ett par ”lavetter” före och efter ett tandläkarbesök. Då ska även parets ena barn ha uppfattat att mamman blev utsatt för våld av sin pappa, vilket ligger till grund för att mannen även döms för barnfridsbrott.

Mannen döms för grov kvinnofridskränkning, misshandel, olaga hot och barnfridsbrott. Påföljden blir fängelse i 1 år och sex månader. Mannen ska dessutom betala 43 900 kronor i skadestånd till kvinnan och 10 000 kronor till det ena barnet.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons