Annons

Man får fängelse efter knivhugg vid bråk

En man i 20-årsåldern döms till fängelse efter att ha knivskurit två män i centrala Emmaboda.
Publicerad 16 september 2023
Kalmar tingsrätt, arkivbild.
Kalmar tingsrätt, arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

Det var på kvällen den 25 juni som polis larmades om ett stort bråk i centrala Emmaboda. Det slutade med att två män blev knivskurna.

Gärningsmannen träffade en annan man på en parkering. De har sedan tidigare en konflikt och började bråka. I samband med bråket tar gärningsmannen upp en kniv och utdelade två knivhugg mot den andra mannens arm.

Annons

Samtidigt försöker gärningsmannens kompis att avstyra bråket, men blir då även han knivskuren.

Gärningsmannen hävdade att han agerade i nödvärn, men tingsrätten anser att det är bevisat att det inte funnits någon anledning för honom att ta till kniv och hugga eller skära mot den andra mannen.

Han åtalades för försök till mord, men tingsrätten anser inte att det finns någon utredning som visar att han haft uppsåt att döda eller agerat med likgiltighetsuppsåt.

Han döms istället för grov misshandel och för brott mot knivlagen och vållande till kroppsskada.

Påföljden bestäms till fyra års fängelse. Han ska dessutom betala 110 960 kronor i skadestånd till sin kompis och 113 172 kronor till den andra mannen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons