Annons

Man försökte backa ifrån polisen – misstänks för flera brott

Publicerad 29 november 2021
Foto: Agnes Aronsson

Det var vid 17-tiden på fredagen som en man på Högadalsvägen i Nybro lämnade sin bil på garageuppfarten en kort stund med nyckeln i. När han kom tillbaka var den stulen. Senare samma dag mötte en polisbil den stulna bilen i Nybro och slog på blåljusen.

– Då försökte föraren ta sig därifrån genom att backa 50 meter och sedan körde han av vägen. Han hade en kniv i bilen och var narkotikapåverkad, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Den misstänkte är en man i 40-årsåldern. Han misstänks i detta sammanhang för grov olovlig körning, narkotikainnehav, drograttfylleri och brott mot knivlagen.

– Det var han som härjade under torsdagen, som stal en bil, gjorde inbrott och gick till angrepp mot en väktare. Nu greps han och togs in och släpptes efter förhör. Det här är en person som är välkänd hos oss, säger Robert Loeffel.

Mannen är fortsatt misstänkt för brott.

Läs mer om vad som hände under torsdagen här:

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons